full screen background image

4 jednoduché a rychlé dezerty

Chcete připravit rychlý a jednoduchý dezert pro svou rodinu nebo pro nečekanou návštěvu? K přípravě těchto dezertů vám bude stačit jen pár surovin a hlavně kvalitní mixér. Nechte se inspirovat a překvapte své blízké sladkou tečkou.

 

1) Jablečný koláč

Na jablečný koláč budete potřebovat koláčovou formu, do ní si připravte těsto na způsob lineckého. Smíchejte zhruba 250 gramů hladké mouky s jedním žloutkem, přidejte citronovou kúru a špetku soli. Přimíchejte 100 gramů másla a vytvořte kompaktní těsto. To můžete umíchat i pomocí kvalitního kuchyňského robotu, směs pak pomocí mixéru s vyššími otáčkami.

Vyzkoušet můžete například mixér RM-1500 W, který rozmixuje i tvrdé potraviny jako obilí, kostky ledu a podobně. Navíc jeho nerezový 6-čepelový nůž se jen tak neotupí. Směs na koláč umícháte rozmixováním jablkem, přidáním vanilkového pudinku a zalitím smetanou. Následně dejte do formy na těsto a pečte zhruba 40 minut na 180°C.

 

2) Kakaový pletenec

Skvělým dezertem, který připravíte do půl hodiny je také kakaový pletenec. Vyzkoušet jej můžete z kynutého těsta, ale chutnat vám bude i z listového těsta. Stačí, když listové těsto rozválíte na plát, potřete rozpuštěným máslem a posypete cukrem a kakaem. Poté už stačí jen z těsta vytvořit pletenec a dát do rozpálené trouby při 180° C, péct na 20 až 30 minut. Na talíři můžete ještě mírně posypat moučkovým cukrem.

 

3) Výborné tiramisu

Osvěžujícím a rychlým dezertem je také tiramisu. Pro jeho přípravu využijete ruční mixér, který by měl být součástí každé kuchyně. Umíchejte jednu vaničku mascarpone sýru s jednou smetanou ke šlehání. Přidejte jeden vanilkový cukr a dvě lžíce obyčejného krystalového cukru. Dlouhé piškoty namáčejte v silné kávě s kapkou rumu a poté skládejte do připravené nádoby. Na piškoty dejte krém a poprašte kakaem. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte vychlazené.

 

4) Makový závin s tvarohem

Vyzkoušet můžete také vláčný závin s tvarohem, do kterého přidáte mák. Opět si přichystejte listové těsto. Rozválejte ho na plát, naneste na něj tvaroh smíchaný s dvěma žloutky a moučkovým cukrem. Přidat můžete také rozinky. Na vrstvu tvarohu dejte mák s cukrem. Mák pomelte v mlýnku nebo rozmixujte v kvalitním mixéru. Zaviňte těsto do závinu a dejte péct na plechu, který je vyložený pečícím papírem. Pečte zhruba 30 minut na 180° C. Podávejte ke kávě nebo k horké čokoládě.


TAG


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *