full screen background image

Nejlepší vegetariánské recepty na gril

Vegetariánství rozhodně není jen módním výstřelkem, ale může plynout z hlubšího přesvědčení, zdravotních problémů nebo jakéhokoliv jiného důvodu. Pokud patříte mezi lidi, kteří se dobrovolně vzdali masa, tak můžete hlavně v létě při grilování narážet na problém, co grilovat. Nezoufejte, možností je spousta. Inspirujte se nejlepšími z nich!

 

Grilované tofu

Potřebujete

uzené, bylinkové nebo obyčejné tofu

2 lžíce koření (grilovací koření, bazalka, tymián, oregáno)

snítky čerstvých bylinek

2 lžíce olivového oleje

Postup

Naložte si tofu na gril alespoň den předem. Nakrájejte tofu na větší kostky nebo na plátky, přidejte koření, olivový olej a snítky čerstvých bylinek. Promíchejte a nechte v lednici. Druhý den grilujte na grilu, do kterého můžete použít brikety místo dřeva, z obou stran. Podávejte se zeleninovým salátem.

 

Cizrnové burgery

Potřebujete

1 větší konzerva cizrny

500 g strouhané mrkve

1 cibule nakrájená nadrobno

2 vejce a pasta tahini

římský kmín, sůl a pepř

Postup

Pro ulehčení receptu použijte konzervu cizrny, i když si samozřejmě můžete koupit cizrnu v suchém stavu a dopředu si ji namočit, a potí uvařit. Do mixéru pak dejte polovinu strouhané mrkve, cizrnu, cibuli, pastu tahini, koření a vejce. Rozmixujte a přidejte zbytek strouhané mrkve. Poté rozhřejte venkovní gril, v ideálním případě použijte dřevěné brikety, které vám zajistí rychlé a jednoduché rozdělání ohně a taky vydrží žhnout dlouho. Jídlo na grilu pak můžete ohřát i po jeho ugrilování. Vytvořte z cizrnové směsi burgery a opečte po obou stranách dozlatova. Podávejte v opečených bulkách se zeleninou a jogurtovou omáčkou.

 

Grilované hnědé žampióny se sýrem

Potřebujete

balení velkých hnědých žampionů

oříšek másla

lžíce olivového oleje

sůl, pepř a kmín

měkký sýr

Postup

Nejdříve si očistěte žampiony, poté je potřete olivovým olejem a posypte solí, pepřem a kmínem. Rozehřejte si gril, ať už volíte kámen na pečení nebo obyčejný gril na dřevo, dřevěné uhlí nebo dřevěné brikety a pelety. Houby dejte péct na pečícím tácku. Pečte pět minut a poté posypte měkkým sýrem, můžete zvolit jakýkoliv sýr, který máte rádi. Grilujte zhruba deset až patnáct minut a nechte houby změknout. Podávejte se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *