full screen background image

Zelené potraviny – zásobárna živin

Zelené potraviny jsou řasy a trávy s vysokým obsahem mikroživin a bílkovin. Jsou též označovány jako superpotraviny. Snižují únavu, zvyšují vitalitu, podporují trávení a zdravou střevní mikroflóru. Podporují imunitní systém, pomáhají detoxikovat organismus, snižují cholesterol.

Neznámější zelené potraviny, o kterých jste už určitě slyšeli, jsou sladkovodní řasa chlorella a mladý ječmen. Dnes rozebereme základní vlastnosti těchto dvou a také některých dalších, které možná neznáte.

 

Sladkovodní řasy

Sladkovodní řasy jsou šetrně zpracovávány tak, aby se co nejvíce zachovaly jejich přírodní látky. 100% prášek z řasy bez jakýchkoliv konzervantů se nejčastěji lisuje do podoby tablet.

Nejpopulárnější z nich je chlorella – sladkovodní řasa s vysokým obsahem chlorofylu, bohatá na vitamíny, minerální látky, bílkoviny, vlákninu a železo. Snižuje únavu, podporuje zdravou střevní mikroflóru a zvyšuje vitalitu. Čistí tělo od těžkých kovů a pomáhá detoxikovat organismus.

Vysoký obsah chlorofylu má také sladkovodní sinice spirulina, bohatá na proteiny, vitamíny, minerály, karotenoidy a antioxidanty. Je účinná při podpoře zažívání, je vynikajícím zdrojem bílkovin, pomáhá ke kontrole hmotnosti a přirozenému růstu svalové hmoty. Působí protizánětlivě a podporuje tvorbu krve. Redukuje cholesterol a zmírňuje alergie.

Řasa chlorela nebo spirulina se užívá nejčastěji ve formě lisovaných tablet

 

Extrakty z mladých obilovin

Z mladých obilovin je neznámější mladý ječmen. Vyrábí se odšťavněním a následným sušením při teplotě do 31 stupňů Celsia. Jenom tak zůstanou zachovány všechny účinné látky bez jakýchkoliv konzervantů. Příprava zeleného nápoje je pak jednoduchá – rozmíchat v shakeru lžičku tohoto prášku s vodou. Mladý ječmen je přírodním antioxidantem, pomáhá zvyšovat odolnost organismu proti bakteriím a virům. Podporuje imunitu, urychluje hojení ran a popálenin, působí při zásadotvorně, překyselení organismu.

Podobné vlastnosti jako ječmen má méně známá mladá pšenice. Má vyšší obsah vitamínu B12 než zelený ječmen, dále aktivní enzymy, aminokyseliny. Zlepšuje metabolismus, urychluje spalování tuků a je nejbohatším zdrojem kyseliny listové – ve vodě rozpustný vitamín ze skupiny B-komplexu. Její neutrální a méně trávová chuť vyhovuje více uživatelům včetně dětí.

V neposlední řadě mladý oves je skvělým pomocníkem pro hubnoucí kůry – navozuje pocit sytosti. Vyrábí se lisováním šťávy z mladých výhonků ovsa setého (Avena Sativa). Podporuje detoxikaci a trávicí systém, napomáhá k normální činnosti urogenitálního systému žen.

Mladý kamut je původní starověká varianta pšenice, která nikdy neprošla genetickými úpravami a díky tomu si uchovává vysoký obsah vitamínu „A“. Je považována za jednu z nečistějších na živiny bohatých potravin. Je vhodný pro sportovce i aktivní seniory. Čistí a detoxikuje, podporuje regeneraci buněk a imunitní systém. Dodává energii, snižuje únavu, upravuje správné PH v těle. Má silné antioxidační účinky. Obsahuje velké množství chlorofylu, stopové prvky, bílkoviny a enzymy. Díky obsahu draslíku přispívá k podpoře svalové činnosti a udržení normálního krevního tlaku.

100% extrakt z mladé obiloviny se vyrábí odšťavněním a následným sušením při nízkých teplotách

Dejte svému zdraví zelenou!

Je to jen móda, nebo ne? Zelené potraviny jsou vynikajícími potravinovými doplňky běžné stravy. Často se užívají v kombinaci  řasa + mladá obilovina.  Při detoxikaci organismu se mohou vyskytnout vyrážky nebo opary. Konzumace zelených potravin vzhledem k obsahu mikroživin je prospěšná a každopádně zvýší výživovou kvalitu Vašeho jídelníčku. Nezaručí, že už nebudete nikdy nemocní, ale jako prevence a zvýšení imunity jsou prostě výborné.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *