Malebné Toskánsko je časté místo návštěv všech zkušených milovníků jídla. Zdejší kuchyně je bez diskuzí považována za jednu z těch nejlepších. V základu vychází z venkovské kuchyně, je skutečně zdravá a lehká, ale i doopravdy rafinovaná. A právě ona se stala inspirací pro Bageterii Boulevard, v níž můžete právě teď ochutnat nové letní Chef menu. K jeho tvorbě byl přizván rodilý Ital a úspěšný a známý restauratér a šéfkuchař Riccardo Lucquo. S vrozenou italskou lehkostí sestavil vynikající toskánské menu doslova nabité chutěmi, vůněmi a tradičními ingrediencemi. Nové Chef menu zpod toskánské pokličky můžete právě teď ochutnat na všech pobočkách Bageterie Boulevard.
Základ toskánské kuchyně stojí na čtyřech surovinách – chlebu, extra panenském olivovém olej, masu a a jak jinak i na dobrém vínu. A ani jeden z těchto prubířských kamenů tak nesmí chybět v novém letním Chef menu. O vůni se pak postarají bylinky, jež tvoří neodmyslitelnou součást italské kuchyně. Čerstvé bylinky najdete i v první bagetě letního menu – Kuřecí Potacchio, pojmenované po speciální pečené omáčce Potacchio. Tato omáčka vznikla pečením šťavnatých kuřecích stehen se zralými paprikami, rajčaty, delikátní italskou slaninou, dobrým bílým vínem a příslovečnou tečkou je voňavý rozmarýn. Kuřecí Potacchio je doplněno lahodnými plátky pečených rajčátek Datterino. Druhá letní novinka, Telecí bageta s ančovičkami, zcela jistě naláká na pozvolna pečené křehké telecí maso s mírně pikantním dresinkem vyrobeným z ančoviček a konfitovaného česneku. Její bohatou chuť pak doplňují nevšední marinované okurky a zlatavá, křupavá pancetta.
Toskánci jsou také milovníky luštěniny, často je turisté častují přezdívkou „jedlíci fazolí“ a to hlavně díky jejich proslulé lásce k bílým fazolím cannelini. A právě ty použil Riccardo Lucque při přípravě chutného Krému z bílých fazolí. V jeho podání je tato typická hustá toskánská polévka, vylepšena slávkami, citrónovým olejem a špetkou chilli.
Odlehčené menu Fit Calories potěší všechny milovníky sezónní zeleniny a šťavnatého pesta. Pochutnejte si třeba na tortille s bylinkovým kuskusem, pistáciemi a chilli. Jemnou vláčnost jí dodává pravé italské mascarpone, o křehkost se zase postará salát little gem. Jako svačinku číslo dvě zvolil Riccardo Lucque vynikající olivový chléb. Ten jeho je na rozdíl od nejtypičtějšího toskánského chleba, připravovaného bez soli, plný nových chutí. Mezi dvěma plátky olivového chleba najdete marinované artyčoky, pečená rajčátka, rukolu s medovou zálivkou, ricottu, pesto a delikátní hoblinky parmazánu. Takhle vypadá nefalšovaný italský piknik!
„Když jsem byl kluk, byla mou nejoblíbenější hračkou lednice. Láska k vaření se mě drží celý život. A i když se mi později otevřel celý svět nových chutí, italská kuchyně je pro mě pořád na prvním místě. Pro Bageterii Boulevard jsem odkryl pokličku právě toskánské kuchyně. Pro letní období je nejvhodnější, protože je velmi lehká a zdravá. A navíc ji miluje celý svět. A já věřím, že ji budou milovat i zákazníci bageterie v novém Chef menu,“ doplňuje své myšlenky Riccardo Lucque, restauratér a šéfkuchař, za jehož zády stojí restaurace La Finestra, Aromi či unikátní koncept La Bottega a také celý projekt La Collezione. Vede také známou a úspěšnou školu vaření jménem Laboratorio.