Žena v domácnosti
  • Úvod
  • Děti
  • Volný čas
  • Krása a móda
  • Zdraví a životní styl
  • Byt – dům – zahrada
  • Inspirace
No Result
View All Result
  • Úvod
  • Děti
  • Volný čas
  • Krása a móda
  • Zdraví a životní styl
  • Byt – dům – zahrada
  • Inspirace
No Result
View All Result
Žena v domácnosti
No Result
View All Result

Jak si doma správně připravit hamburger?

redakce od redakce

Hamburgery lze považovat za oblíbené americké jídlo. Najdete je v jídelnách, v prodejnách rychlého občerstvení a na jídelních lístcích michelinských restaurací. Hamburger je jedním z nejoblíbenějších jídel na světě, přičemž jen ve Spojených státech se jej ročně naservíruje téměř 50 miliard. Víte, jak si ho správně připravit doma?

K jeho přípravě můžete použít hovězí, krůtí, jehněčí či dokonce krabí maso. V případě vegetariánské verze můžete zvolit zeleninu nebo luštěniny. V podstatě můžete použít cokoliv, co lze pomlít a vytvarovat do placky. K jeho přípravě můžete použít grily, pánve nebo jej můžete připravit v troubě. Mlýnky na maso se stanou vašimi pomocníky, pokud si koupíte maso vcelku.

Jak připravit správně hamburger?

  • Pořiďte si kvalitní maso s 20-30% tuku. Libové maso nevytváří burgerovou chuť, na jakou jste zvyklí. Půl kila masa na osobu je více než dostačující.
  • Pomocí mlýnku na maso pomelte ingredience do burgerové karbanátky. Sýr a cibule jsou příjemným ochucovadlem burgeru.
  • Do mísy vložte mleté ​​maso a smíchejte ho s vajíčkem, dokud se vajíčko zcela nevsákne do masa. To udrží tvar vašeho burgeru a zabrání tomu, aby se při přípravě rozpadl.
  • Před tvarováním placek maso ochlaďte, aby tuk neroztal a maso neztvrdlo. Maso lehce přehazujte mezi rukama, dokud nezíská tvar disku.
  • Vytvarujte placku o něco širší než houska. To zajistí rovnoměrný poměr burgeru a housky.
  • Ochuťte burgerovou karbanátky vaším oblíbeným pepřem.
  • Ve středu burgeru vytvořte palcem malý kráter. Ten zabrání tomu, aby se burger ve středu nafoukl a udrží ho v rovině.

K jeho ochucení kromě cibule a česneku můžete použít různé omáčky. Každá restaurace má svůj vlastní přísně tajný recept, ale základní ingredience dobré burgerové omáčky odrážejí příchutě jako majonézu (pro její krémovost), kečup (pro sladkost), nálev nebo šťávu (pro kyselou chuť) a koření (pro kouřivost a hloubku). Stačí když tyto ingredience dáte do jedné mísy a smícháte je. Stačí být kreativní a řídit se svými chutěmi.

Tags: hanburgervaření
Předchozí článek

Hledáte skvělý dárek pro ženu nebo dceru? Věnujte kvalitní šperkovnici

Další článek

Zářivě čistá podlaha jedním tahem

redakce

redakce

Máte zájem zveřejnit zajímavý článek na téma Žena v domácnosti ? Kontaktujte nás emailem na info@k-media.cz, nebo telefonicky 731 250 731.

Další článek

Zářivě čistá podlaha jedním tahem

ženušky

Nejnovější články

Moderní život na pražském Žižkově: Bydlení obklopené uměním i historií

01/08/2025

Kolekce Love aneb když šperk nese emoci

01/07/2025

Omega-3 mastné kyseliny jako klíč ke zdraví srdce a mozku

01/07/2025

Avokádový dip s krekry napěchovanými bílkovinami

30/06/2025

Tip na moderní byty v Praze 5 s výbornou dostupností a přírodou na dosah. Prohlédněte si nabídku na www.finep.cz.

Žena v domácnosti

Web provozuje K-MEDIA
info@k-media.cz
+420 731 250 731
+420 737 626 919

Kategorie

  • Byt – dům – zahrada (508)
  • Děti (177)
  • Inspirace (523)
  • Krása a móda (176)
  • Volný čas (150)
  • Zdraví a životní styl (237)

Novinky

Spánek jako elixír života: Proč nestačí jen ležet osm hodin

07/08/2025

Moderní život na pražském Žižkově: Bydlení obklopené uměním i historií

01/08/2025

© 2023 K-MEDIA

No Result
View All Result
  • Úvod
  • Děti
  • Volný čas
  • Krása a móda
  • Zdraví a životní styl
  • Byt – dům – zahrada
  • Inspirace

© 2023 K-MEDIA