Na vlně červené – sušená rajčata třikrát jinak!

0

Rajčata jsou v italské kuchyni hojně zastoupena. Nejen, že jsou chutná, ale také velmi zdravá. Poskytnou vám dostatek vitamínů C, E a A, které vám zejména v zimním období pomohou nastartovat imunitu. Kromě toho obsahují i vysoký obsah vlákniny a jiných prospěšných látek. V zimě však dovážená rajčata jsou vodová, bez chuti a úplně jiná, než když dozrávají na slunci na zahrádce. Výbornou alternativou jsou rajčata sušená, která neztrácí nic z chuti ani vitamínů a které si prostě musíte zamilovat.

Nechte se inspirovat na tři rychlé večeře!

 

Rizoto se sušenými rajčaty a rukolou

  • 200 g rýže
  • Sýr Gran Padano
  • 2 cibule
  • Olivový olej
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • Máslo
  • 100g sušených rajčat
  • Čerstvá bazalka
  • 100 g čerstvé rukoly

Cibuli nakrájejte najemno, rozpalte v pánvi olivový olej a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte rýži, kterou chvíli opékejte a poté podlijte bílým vínem. Povařte, osolte a dolévejte vývar tak, aby rýže byla zalitá. Až je hotová (cca 20 minut), přidejte máslo a nastrouhaný sýr.

Servírujte do hlubokého talíře a ozdobte natrhanou rukolou a sušenými rajčaty.

AFV_OA750

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

  • 100g instantní kukuřičné polenty
  • Černé olivy
  • Česnek
  • Sušená rajčata
  • Čerstvá bazalka
  • 1 vejce
  • sůl

Připravte polentu dle návodu – do kašovité formy. Přidejte nakrájené olivy, sušená rajčata, bazalku, česnek a dochuťte. Podávejte na talíři s volským okem.

Tip: pro ozdobu můžete polentu posypat praženými dýňovými semínky.

 

Pomazánka se sušenými rajčaty a rozmarýnem

  • 150g margarínu
  • 4 ukrojené plátky másla
  • 250g čerstvého kozího sýru
  • Sušená rajčata
  • Pepř
  • Sůl
  • Rozmarýn

Sušená rajčata naložte do horké vody asi na 4 minuty, až trochu nasáknout, sceďte vodu a nakrájejte je najemno. Margarín společně s máslem a kozím sýrem smícháte, přidáte rajčata, sůl, pepř a rozmarýn.

Podávejte s ciabattou nebo s grilovanou zeleninou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno