full screen background image

Zkuste nového pomocníka pro vánoční pečení ­– tuk Crisco Shortening

Vánoce jsou za dveřmi a většina z nás už nakupuje poslední ingredience, abychom se mohly pustit do pečení vánočního cukroví, perníčků a později i dalších dobrot. Vyzkoušejte letos do svých nejlepších kousků použít hit mezi ztuženými tuky ­– Crisco Shortening.

 

Americká značka Crisco je skutečným králem mezi výrobci tuků

Vyrábí oleje i ztužené tuky, ale originální Crisco Shortening, prodávaný tradičně v modré plechovce, je vlajkovou lodí firmy. Pokud se rády inspirujete třeba recepty z kultovního Tasty, rozhodně jste na doporučení použít právě tento rostlinný tuk narazily. Je to specialista na pečení. Korpusy s ním jsou křehčí, buchty hebčí, koláčky křupavější. Avšak je i odborníkem na vaření. Protože šéfkuchaři vědí, že ta nejkrémovější polévka potřebuje právě špetku Crisco Shortening.

 

Do českého cukroví se Crisco Shortening rovněž perfektně hodí

Všude tam, kde se máslo nedoporučuje, ale nahrazuje se ztuženým tukem, nejčastěji Herou, je ještě lepším Crisco Shortening. Je rozhodně dražší, ale Vánoce jsou jen jednou do roka, a kdo se snaží o dokonalé cukroví, ten do něj tak či tak investuje.

 

Crisco Shortening umí podat pomocnou ruku i v profi cukrařině

Používáte na dorty jako potahovací hmotu cukrový fondán? Někdo si jej kupuje hotový, jiné z nás si jej vyrábí. Velice často nám však nejde správně rozválet. Drolí se a ztrácí pružnost. Skvělou první pomocí je mít po ruce Crisco Shortening a do fondánu jej přidat. Změna je okamžitá a máme pocit, že pracujeme se zcela jinou hmotou, než jsme pracovaly před malou chvilinkou.

Ztužený tuk na pečení Crisco dokáže pomoci i s jinými protahovacími hmotami. Ať již na dorty nanášíme fondán, gum pastu, marcipán, či jakoukoliv jinou hmotu, kterou je nejdříve nutné rozválet, a až pak přenést na dort, pěkně nás umí potrápit, když se hmota přilepí k podložce. Profi cukráři mají tajemství, jak tomu zabránit. Stačí podložku předtím natřít tukem Crisco Shortening.

Tuk Crisco je ideálním tukem i pro ty nejkrémovější a nejkrásnější polevy. Čokoládová poleva bude nádherně lesklá, čehož s máslem rozhodně nedosáhnete. Crisco však umí pomoci i k dokonalé cukrovo-karamelové polevě na větrníky, nebo k cukrové polevě na věnečky. Obvykle se zde k cukru přidává smetana na šlehání. Zkuste špetku z ní nahradit právě Crisco Shortening.

 

A nakonec ještě jeden trik pro vaše letošní předvánoční pečení cukroví

Lepí se vám těsto k formičkám a vykrajovátkům? Mějte po ruce hvězdu tukového průmyslu, Crisco Shortening. Vykrajovátka jím vždy vymažte. Řez bude hladký a těsto se vám na ně přestane okamžitě lepit. Napečeno budete mít rychleji a vzhled cukroví bude mnohem dokonalejší. Konečně se díky tomu budete mít odvahu vrátit i k mnohem menším vykrajovátkům.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *